top of page

Meidän tarinamme - Nokian Kivi Oy

Yritys

Kotimaisesta graniitista kunnioittaen, läpi sukupolvien. Vuosikymmenien ajan olemme valmistaneet ja toteuttaneet toinen toistaan yksilöllisempiä hautamuistomerkkejä, laadusta piiruakaan tinkimättä. Suomalaisesta graniitista syntyy maailman parhaita hautakiviä, joita kunnioituksella ja graniitin lujalla ammattitaidolla asiakkaillemme valmistamme. Usean vuosikymmenen ajan meidät opittiin tuntemaan nimellä Hautakiviliike Tilakivi, mutta nyt ylpeänä esittelemme: Nokian Kivi Oy. Tutustu tarkemmin matkamme vaiheisiin tämän sivun tekstin avulla.

ulkokuvakärppälä.jpg

Hautakiviliike Tilakivi

Hautakiviliike Tilakivi perustettiin vuonna 2001, jolloin yrityksen perustaja Vesa Kaaja aloitti hautakivien - ja muiden kivitöiden valmistuksen. Vesan laaja tausta kivitöistä antoi hyvän ponnahduslaudan yritystoiminnan aloittamiseen ja yritys aloittikin toimintansa Kärppälän kylässä, silloisessa Vammalassa, nykyisessä Sastamalassa. Vanhaan hallikiinteistöön hankittiin kivien valmistukseen vaadittavat työkoneet: saha, hiomakone ja hiekkapuhalluslaitteisto.

 

Käsitys hautakivien valmistamisesta ja yritystoiminnan lainalaisuuksista kasvoi vuosi vuodelta ja kun tähän yhdistetään sopivasti vapautunut historiallinen liikepaikka Nokian Kirkonkulmalta, oli yrityksen aika laajentua seuraavaan lokaatioon. Näin avattiin uusi toimipiste Nokian Kirkonkulmalla, aivan hautausmaan vierestä.

 

Sakari ja Ilmari Kaaja ovat Nokian Kiven nykyiset hautakiviyrittäjät - Lue lisää Aamulehden artikkelista:

https://www.aamulehti.fi/talous/art-2000009304191.html

Kirkonkulma 1

Nokian Kirkonkulmalle avattu uusi toimipiste antoi mahdollisuuden myynnin ja tuotannon selkeään kasvattamiseen. Nokian hautausmaata vastapäätä sijaitsevan toimipisteen historia on kunnioitettava ja onkin ollut suuri kunnia päästä jatkamaan hautakivien jalostuksen perinnettä tällä samalla tontilla. Nokian Kirkonkulmalla aloitettiin hautakivien valmistus - ja myynti jo vuonna 1937 ja se jatkuu täysin samassa paikassa yhä tänäkin päivänä. 

Paikallisuus on ollut yrityksen valtti koko sen olemassaolon ajan ja haluammekin edelleen pitää tämän asian toimintamme yhtenä kulmakivistä. Paikallisuus tarkoittaa myös parempia hintoja ja nopeampia toimitusaikoja asiakkaillemme, sillä kun tuote tai palvelu tuotetaan paikallisen toimijan voimin, luodaan työtä paikalliselle toimijalle. Näin pystytään huolehtimaan oman alueen kehityksestä ja palveluiden säilymisestä talousalueella. Myös kivialalla kehitystä on tapahtunut viime vuosien aikana huomattavasti ja enenevissä määrin myynti suuntautuu myös päätoimialueemme ulkopuolelle, mutta paikallisuus ja paikallisille asiakkaille mahdollisimman hyvien kokonaisuuksien tarjoaminen on edelleen meille elintärkeää.

thumbnail_IMG_1954_edited.jpg
Näyttökuva 2023-1-3 kello 11.00_edited.jpg

Nokian Kivi Oy

Pienestä kivihallista lähtenyt hautakivialan yritys on kasvanut vuosien saatossa tasaisesti Pirkanmaan johtavien hautakiviyritysten joukkoon. Kunnioitettava saavutus tarjoaa uudelle vuosikymmennelle lisää haasteita vastata alan kasvavaan kilpailutilanteeseen niin, että yrityksen toimintaa ohjaavat perusarvot pysyvät kunniassa. Nykyaikaiset työskentelyvälineet, Ystävällinen ja asiakaslähtöinen palvelu sekä Huippulaadukkaat valmistettavat tuotteet, takaavat sen, että yritys pysyy toiminnallaan alan johtavien toimijoiden joukossa. 

Nokian Kivi Oy haluaa jatkaa tätä Hautakiviliike Tilakiven viitoittamaa tietä ja pyrkiä entisestään kehittämään toimintaa hautakivien ja kivituotteiden parissa. Uusi nimi, uudet nuoret yrittäjät sekä uusia toteutettavia kehityskohteita toimintaamme. Tervetuloa palveltavaksi täyden palvelun hautakiviliikkeeseen.

Sakari & Ilmari Kaaja, Nokian Kivi Oy

Tutustu palveluihimme:
bottom of page