top of page

Hautakiven hankinta

Hautakiven hankinta kiteytyy kahteen tärkeään seikkaan. Asiantuntevaan ja ystävälliseen asiakaspalveluun sekä laadukkaisiin myytäviin tuotteisiin. Hautakiven hankinnassa tapoja on yhtä monia, kuin on asiakkaitakin. Yksi valitsee hautakiven suoraan kuvastosta, kun taas toinen haluaa toteuttaa hautakiven omasta suunnitelmastaan. Kummatkin ratkaisut ovat yhtä arvokkaita ja luotettava kiviliike toteuttaa halutun hautakivimallin aina sovitulla tavalla. Suosittelemme hankkimaan hautakiven suoraan luotettavasti kiviliikkeestä, sillä näin asiakas säästää useita satoja euroja ja pääsee myös tutustumaan hautakivien laajaan valikoimaan suoraan liikkeessä.


Suomalainen graniitti luo kauniin pohjan maassamme käytettäville hautakiville. Graniitti on kivenä sellainen, että se kestää suomalaista ilmastoa todella hyvin, eikä menetä kauneuttaan vaihtelevissakaan olosuhteissa, joita Suomessa esiintyy. Luonnollisesti erilaiset kivimateriaalit käyttäytyvät eri tavalla, mutta pääsääntöisesti voidaan sanoa kotimaisen graniitin olevan ikuista ja säilyttävän muistot läpi sukupolvien. Kotimaisesta graniittista valmistetut hautakivet ovat maailman parhaita ja kauneimpia hautamuistomerkkejä.Mäntsälän punainen graniitti on suosituin punainen graniittilajike, jota Suomen hautakivissä käytetään.Tärkeimmät seikat hautakiven hankintaan liittyen:

  • Paikallisen seurakunnan ohjeistus kiven kokoon liittyen. Uurna-alueilla hautakivien koot ovat pienempiä, kuin perinteisillä hauta-alueilla.

  • Kaiverrettavien nimien tilantarve nyt ja tulevaisuudessa

  • Erilaisten koristeiden ja yksityiskohtien lisääminen kiveen. Esim. lyhtykehys vaatii tilaa hieman enemmän, joten sen lisääminen todella kapeaan kiveen ei ole mahdollista.

Commentaires


bottom of page