top of page

Hautakiven toimitus - ja asennus

Yleistä tietoa asennuksesta
Hautakiven toimitus - ja asennus

Hautakiven asennuksia suoritetaan pääsääntöisesti 1.6 - 31.10 - välisenä aikana. Seurakunnilla on omat ohjesääntönsä hautakivien asennusten suhteen ja oman pohjakiven vaativilla hauta-alueilla asennusaika painottuu sulan maan aikaan. Mikäli syksy on leuto, voidaan asennuskautta usein jatkaa lokakuun lopun yli.

Seurakunnan hallinnoimmilla palkkialueilla asennuskausi on pääsääntöisesti ympäri vuoden, keliolosuhteet huomioiden. Eri seurakunnilla on kuitenkin omat ohjesääntönsä ja hautakiven toimitus - ja asennus haudalle on aina seurakunnan päätettävissä

0ec3e08f-7bbd-4b36-a519-5ea0247baeac.jpg

Uuden hautakiven normaali toimitusaika kauttamme on 5 -7 viikkoa. Mikäli kivessä on paljon yksityiskohtaisia elementtejä, kuten erikoislohkomisia, mittatilauskoristeita, ulkomailta tilattavia koristeita tai kivilaji on harvinaisempaa laatua, on toimitusaika yli normaalin toimitusajan. Normaalin toimitusajan ylittävissä tilauksissa ilmoitamme tästä asiakkaalle tilauksen yhteydessä.

Hautakiven asennus suoritetaan aina asianmukaisesti, paikallisen seurakunnan ohjesääntöjä noudattaen. Uuden hautakiven hinta pitää sisällään 3 - vuoden takuun kiven asennukselle, kaikkialle Suomeen tilatessa. Mikäli kivi alkaa kolmen vuoden sisällä kallistumaan, olettehan yhteydessä meihin asiasta.

Tärkeitä huomioita
  • Hautakiven aluskivi valmistetaan aina varsinaisen hautakiven mittojen mukaan, useimmiten myös samasta kivilaadusta, mistä itse hautakivi on valmistettu.

  • Seurakunnan hallinnoimalle palkkialueelle hautakivet asennetaan suoraan palkin päälle asianmukaisesti, eikä aluskiveä tällöin tarvita.

  • Asennuskausi voi jatkua lokakuun lopusta pidemmälle, mikäli keliolosuhteet antavat myöden.

bottom of page