top of page
IMG_1410_edited.jpg

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Milloin voi hankkia hautakiven?

Hautakiven voi hankkia ostaa koska vain, kun tarve sille ilmenee. Hautakiven asennus kuitenkin riippuu hautapaikasta ja kohdehautausmaan ohjeista. Yleissääntönä voidaan todeta, että maan ollessa jäässä ei asennuksia suoriteta.

Mitä hautakivi maksaa?

Hautakiven hinta menee karkeasti 1000,00€ - 2000,00€ väliin. Lähtöhinnat kivillämme ovat noin 500,00€ ja siitä mennään aina 5000,00€ asti. Keskihinta kivelle on noin 1500,00€

Mistä hautakiven hinta muodostuu?

Hautakiven hinta muodostuu useasta eri kokonaisuudesta. Kivi + koristeet + työvaiheet + kuljetus + asennus = hautakiven hinta.

Voiko hautakiven hinnan vähentää kuolinpesän varoista?

Kyllä voi ja se kannattaa aina tehdä, mikäli se vain on mahdollista.

Toimitatteko hautakiviä koko Suomeen?

Kyllä toimitamme.

Kenen vastuulla on haudan hoito?

Haudan hoito on aina hautapaikan haltijan ja omaisten vastuulla. Haudan hoidon voi myös joissakin tapauksissa ulkoistaa seurakunnalle. 

Miten hautakivi asennetaan?

Hautakivi asennetaan omalle pohjakivelleen, jonka koko puolestaan määräytyy hautakiven mittojen mukaan. Mikäli pohjakiveä ei tarvita, tapahtuu asennus seurakunnan hallinnoimalle palkille, johon tehdään tapitus. Lähes aina asennuksissa käytetään nosturia.

En halua tulla hautakiviliikkeeseen, voinko tilata kiven ilman käyntiä liikkeessä?

Voit tilata, noin puolet meiltä tilatuista hautakivistä suunnitellaan ja sovitaan ilman käyntiä liikkeissämme. Sähköpostilla ja puhelimitse asioiden hoitaminen onnistuu vallan mainiosti. 

Saako hautakivessä lukea vainajan lempinimi?

Kyllä saa, kunhan se on hyvän maun rajoissa ja soveltuu seurakunnan ohjesääntöihin koskien hautakiviä.

Mikä vaikuttaa hautakiven hintaan?

Hintaan vaikuttaa eniten kiven koko, käsittelyvaihtoehdot kivelle ja koristeiden tyyli. Mitä pienempi kivi ja yksinkertaisemmat koristeet, sitä edullisempi hinta. 

Onko lyhtykehys hautakivessä kallis?

Lyhtykehys hautakivessä nostaa aina hieman kiven kokonaishintaa, sillä siihen sisältyy useita työvaiheita ja itse lyhtykehyksen valmistus. Lyhtykehyksen lisääminen hautakiveen on noin 400,00€ - 800,00€, riippuen kiven ja lyhtykehyksen yksityiskohdista.

Onko hautakivellä takuu?

Yleisesti ottaen kaikilla Suomen kiviliikkeillä on jonkilainen takuu töilleen. Nokian Kivi tarjoaa 3 - vuoden asennustakuun ja tuotetakuun koristeille.

Kuinka paljon hautakivi painaa?

Hautakiven paino vaihtelee luonnollisesti kiven koon mukaan. Useimmat kivimallit ovat painoltaan 120kg - 200kg. 

Mitä kiveen voidaan kaivertaa?

Kiveen voidaan kaivertaa käytännössä nykytekniikkaa hyödyntäen melkeinpä mitä tahansa, kunhan kaiverrettavasta yksityskohdasta on saatavilla tarpeeksi selkeä mallinnus. Kaiverrus voidaan käsitellä halutulla tavalla, kuten esim. kultaamalla.

Voidaanko kivi valmistaa asiakkaan omasta suunnitelmasta?

Hyvin usein voidaan. Mikäli asiakkaan suunnittelema kivi on seurakunnan ohjesääntöjen mukainen ja nykyaikaisilla työvälineillä toteuttettava, onnistuu kiven valmistus asiakkaan oman suunnitelman pohjilta.

Mikä vaikuttaa hautakiven hintaan?

Hintaan vaikuttaa eniten kiven koko, käsittelyvaihtoehdot kivelle ja koristeiden tyyli. Mitä pienempi kivi ja yksinkertaisemmat koristeet, sitä edullisempi hinta. 

Hautakivi on täynnä ja siihen tarvitsisi lisätä uusi nimi, miten toimitaan?

Uusi nimi voidaan lisätä kiveen muistolaatalla, mikäli kivessä tila riittää. Muistolaatta mahtuu tarvittaessa pieneenkin tilaan. Kiven etupinta voidaan myös hioa puhtaaksi ja asetella kivessä olleet kaiverrukset kiveen uudelleen niin, että tilaa vapautetaan uutta ja mahdollisia tulevia kaiverruksia varten. Kivi voidaan myös uusia kokonaan ja uusi kivi suunnitellaan niin, että kaikki tarvittavat nimitiedot saadaan mahtumaan tyylikkäästi kiveen.

Onko kivillä takuu?

Yleisesti ottaen kaikilla Suomen kiviliikkeillä on jonkilainen takuu töilleen. Nokian Kivi tarjoaa 3 - vuoden asennustakuun ja tuotetakuun koristeille.

bottom of page